10 TV BRAKOV, KTORÝM SA TENTO ROK NEVYHNETE

10 TV BRAKOV, KTORÝM SA TENTO ROK NEVYHNETE

článok



Televízie veľmi často ohrozujú zdravie a duševný vývoj divákov. Hoci ročne vo svete filmu vzniknú tony pozerateľného materiálu, v našej lokalite sa to hemží iba béčkami, z ktorých sú schopné telky vyžiť desaťročia.  Vybrať iba desať televíznych brakov, ktorým sa určite nevyhnete preto nebolo jednoduché. Ale začnime pekne po poriadku.

10 TV brakov, ktorým sa tento rok nevyhnete 10 TV brakov, ktorým sa tento rok nevyhnete 10 TV brakov, ktorým sa tento rok nevyhnete

1. Rušná hodina. Jedna z obľúbených súčastí akčných piatkov. Bohužiaľ, dodnes nikto nezistil, prečo televízie pravidelne ponúkajú Jackieho Chana. Ak je to spôsob ako chcú podprahovo donútiť divákov zavrhnúť všetko čínske a japonské, idú na to správne. Nezachráni to nič. Ani Chris Tucker v role ukecaného Američana, ani sexi špiónka, ani tucet sexi špióniek a Brad Pitt s Angelinou Jolie. Herecký prejav Jackieho Chana je taký slabý, ako čajové vrecúško, ktoré ste už 15x zaliali vriacou vodou. A nech aj spadne na hlavu a desaťkrát sa pritom prekoprcne, hlas Riša Stankeho je posledným klincom do tejto rakvy.

2. Večne živý Steven Seagal. Vrásky na jeho mohutnom čele sa prehlbujú s väčšou rýchlosťou, ako je rýchlosť svetla. Niekdajšiemu sexsymbolu sa však nedarí ani odolávať gravitácii a side-efectu pri nadmernom pití alkoholu. Hoci jeho vystupovanie na plátne s pribúdajúcim vekom čoraz viac pripomína humorné bitky Buda Spencera ako niekdajšieho namakaného a svižného bojovníka, ešte stale dokáže iba pohľadom zastaviť paľbu a skoliť štyridsiatich mužov holými rukami. A ak sa aj zraní, má v krvnom obehu dostatok krvi (alkoholu?) aby všetkých zachránil a odviezol sa na pohotovosť. Ak neveríte, tak možno už tento týždeň uveríte. Stačí poctivo poprepínať ☺

3. Tisíc a jedna noc. Ak ste sa báli, že sa nedočkáte, tak už sa nemusíte. Už je to tu. Každý týždeň a hneď niekoľkokrát. Neviete o čom ? No predsa o novej, inej a hlavne primetimeovej telenovele. A prečo? Lebo líder na trhu si to môže dovoliť. Ale všetko s mierou. Ak máte chuť sa inšpirovať neprirodzeným make-upom na niektorý z blížiacich sa karnevalov, alebo váš život nie je dostatočne sladký, nech sa páči. Vstúpte. Tisíc a jedna noc je vysokonávyková a na vlastné riziko. Keď to už predsa len nepôjde, radšej skúste prepnúť. Najlepšie na “nepoškvrnenú myseľ”.

4. Čokoľvek s Chuckom Norrisom. Je jedno či je v reklame, v seriáli alebo vo filme. Mrkvové fúzy, tvár Jetiho a krok medveďa grizlyho sú neprehliadnuteľné.  Rovnako ako jeho herecký výkon. Ako Walker, texaský jazdec dokázal nemožné – pri akčných scénach k smrti unudiť divákov. Ti už dávno vedeli, že Chuck Norris je nesmrteľný. Aspoň nasledujúcich 196 epizód tohto skvelého a nápaditého seriálu. (Gratulácie režisérovi aj producentom.) Je však na mieste Chuckovi aj poďakovať. Za nekončiacu studnicu humoru. A zato, že dokáže v tenise poraziť aj betónovú stenu.

10 TV brakov, ktorým sa tento rok nevyhnete 10 TV brakov, ktorým sa tento rok nevyhnete 10 TV brakov, ktorým sa tento rok nevyhnete

5. Rosamunde Pilcherová.  Diela záhadnej britskej autorky so záľubou v pojedaní halucinogénnych húb a kryštálového cukru sa stali v Nemecku obľúbeným spôsobom ako rýchlo a (pomerne) lacno nakrútiť nejaký zaujímavý film. A keďže Pilcherová napísala vyše dvadsať diel, dá sa nepriamo povedať, že zachránila nemeckú kinematografiu. Ak k romantickým dielam pripočítame nemeckú precíznosť, zmysel pre detail (tisíc záberov na pokojnú hladinu jazera a pod.) a krásu nemeckého herectva, ktorú určite nereprezentujú Romy Schneider ani Franka Potente, výsledok je zaručený. Odporúčame dávkovať starým mamám pred spaním namiesto liekov na spanie.

6. Sylvester Stallone. Život Sylvestra Stallona je poprepletaný paranormálnymi javmi. Prvým z nich je počet plastických operácií, ktoré tohto starnúceho giganta držia pokope. Ďalším sú desiatky fanúšikov, ktorí ho milujú a obdivujú. A do tretice – množstvo filmov, ktoré nakrútil aj napriek tomu, že herectvo je pre neho španielska dedina. Počnúc “klasikou” Stoj, lebo mamička vystrelí až po všetkých Zabijakov, Cliffhangerov a Rambov, Stallone sa stal, podobne ako Seagal, neohrozenou súčasťou domácností na celom Slovensku. A ak ho v nakrúcaní ďalších nepozerateľných akčných brakov dodnes nezastavila ani zranená chrbtica...

7. Doktor Dolittle.  Keďže filmy s Eddiem Murphym rozdeľujeme na zlé a horšie, nie je ťažké uhádnuť, do ktorej kategórie spadá doktor, ktorý rozumie reči zvierat. Najprv síce nevie, že reči zvierat rozumie, no jedného dňa sa zobudí a všetko to ide nejako samo. Jediným schopným vysvetlením v tomto prípade je, že prestali účinkovať všetky tie lieky, ktoré Dr. Dolittle berie na schizofréniu (alebo čo). Najhoršie je, že chudákovi doktorovi to najprv nikto neverí a potom všetci uveria. A to aj napriek tomu, že oni reči zvierat nerozumejú a nemajú si to ako overiť. Ale to iba v prvom filme! V pokračovaní  (Dr. Dolittle 2) totiž túto závideniahodnú schopnosť získa aj jeho dcéra. Zostane to v rodine, americkí diváci sa dočkali vytúženého happyendu a vy môžete pokojne vypnúť televízor…  Vysoko rizikové sú aj ďalšie Murphyho skvosty: Policajt z Beverly Hills, Norbit atď.

10 TV brakov, ktorým sa tento rok nevyhnete 10 TV brakov, ktorým sa tento rok nevyhnete 10 TV brakov, ktorým sa tento rok nevyhnete

8. Čokoľvek s Lindsay Lohan, Paris Hilton, Britney Spears a Madonnou. Niekto má talent na to, niekto na iné. A niekto vôbec na nič. No aj napriek tomu to skúša vo filme. Takto zjednodušene možno opísať herecký talent všetkých štyroch dám. Ak zrovna netrpíte nejakými úchylkami a netúžite vedieť, kto zabil Lindsay Lohan, akú krátku sukňu je ochotná nosiť Paris Hilton, aké nudné sú križovatky s Britney Spears a aké mohutné obočie “nosila” Madonna na začiatku svojej kariéry, skutočne sa nenúťte a radšej si pozrite dvojicu Pat a Mat. Tí sú aspoň skutočne smiešni.

9. Maculay Culkin. Áno, aj tieto Vianoce bol sám doma. A určite bude sám doma ešte nasledujúcich 120 rokov, a to hneď na niekoľkých televíznych kanáloch naraz. Prosto si nemôže pomôcť. A to nie je všetko. Maculay Culkin je nepriateľ . Nepriateľ všetkých rodičov, ktorí deťom každý deň vštepujú morálne hodnoty a zásady správania sa. A potom prídu Vianoce a vy to môžete rovno zabaliť, pretože stačí byť na chvíľu Sám doma a vaše deti sú už celé žhavé urobiť niečo, s čím by ste za žiadnych okolností nesúhlasili. A apropos – kto z vas si pri pohľade na tohto chutného malého blonďáčika nespomenie na jeho najväčšieho fanúšika a mentora, dobre známeho priateľa všetkých detí, uja Miška J.?

10. Charlie Sheen. Byť či nebyť? Túto otázku si po úspech vo filme Wall Street (1987) položil Charlie Sheen a rozhodol sa svoj talent vložiť do množstva B-čkových komédií. Nejaký peniaz je predsa lepší ako žiaden peniaz. A Charlie predsa veľmi dobre vie, aké náročné je udržať si životný štýl. Drogy, alcohol a sociálne pracovníčky totiž idú do peňazí. Vďaka bohu za Horúce strely I. a II. (poručík Trooper), rovnako aj za Scary Movie (Tom), na ktorých sa Charlie nabalil dostatočne nato, aby sme o ňom počuli už iba z bulváru.


autor Veronika Gallisová 3.2.2011
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.