AUGUST A SEPTEMBER V LETNOM KINE

AUGUST A SEPTEMBER V LETNOM KINE

článok



Septembrový program nájdete TU

Amfiteáter Slovenskej národnej galérie ožil v spolupráci portálu kinema.sk pod značkou Letné kino SNG. Premietania sa konajú pravidelne každý utorok a sobotu so začiatkom o 20:30 a raz mesačne v piatok. V prípade zlého počasia sa diváci nemusia obávať, projekcie sa rušiť nebudú a filmy sa premietnu v Kinosále SNG, ktorá sa nachádza len 10m od samotného amfiteátra. Vstupné je jednotné – 2 eurá. Čo sme pre vás spolu so spoločnosťou Film Europe pripravili na august:

August a september v letnom kine August a september v letnom kine

4.8. Zostane to medzi nami / Neka ostane medju nama (Chorv./Slovi., 2010, 87 min.)
r. Rajko Grlic
„Skôr, ako budete riskovať neveru, pozrite si tento film” Dvaja bratia a ich manželky, milenky, príležitostné známosti, k tomu pár detí, milenci manželiek, štipka sebairónie a vtipu zamotané do erotického prepletenca, plneného občasnými menšími i väčšími lžami, zradami, hľadaním a návratmi. Život je hra, tak nech je zábavná! Film získal na MFF Karlove Vary ocenenie Krištáľový Glóbus za najlepšiu réžiu.


7.8. Blade Runner / Blade Runner (USA / Hong Kong, 1982, 117 min.)
r. Ridley Scott
Vizuálne dokonalý, intenzívny, akčný a pôsobivo prorocký Blade Runner Ridleyho Scotta vo finálnom režisérskom zostrihu. Uvidíte predĺžené scény aj doposiaľ nezverejnené špeciálne efekty. Harrison Ford ako silný i zraniteľný detektív Rick Deckard v štýlom Noir príbehu z 21. storočia. Príbeh sa už neodohráva v tak ďalekej budúcnosti ako v dobe vzniku filmu. Rok 2019, technický pokrok sa rozvíja bez ohľadu na mestský a sociálny úpadok spoločnosti. Deckard prenasleduje vraždiaceho replikanta a zároveň je priťahovaný k záhadnej žene, ktorej tajomstvo by mohlo podkopať jeho vieru. Pôvodný Blade Runner mal svoju americkú premiéru pred tridsiatimi rokmi - 25. júna 1982. Film sa na slovenské plátna dostáva po niekoľkých rokoch.

August a september v letnom kine August a september v letnom kine


11.8. J. Edgar / J. Edgar (USA, 2011, 137 min.)
r. Clint Eastwood
J. Edgar Hoover bol obávaný, obdivovaný, nenávidený a ctený bojovník za presadzovanie práv v USA. V roku 1935 založil FBI (Federálny úrad pre vyšetrovanie) a súčasne bol aj jeho riaditeľom takmer 40 rokov až do svojej smrti v roku 1972 a prakticky doviedol FBI k jej terajšej podobe. Bol to svojim spôsobom aj najmocnejší muž USA, keďže bolo všeobecne známe, že má vo svojom trezore „špinu“ na takmer každú celebritu či vyššieho politika. Počas svojho života bojoval s rôznymi druhmi organizovaného zločinu a rovnako bol známy pre svoje sexuálne škandály. Nový biografický film Clinta Eastwooda, v hlavnej úlohe s Leonardom DiCapriom.


14.8. Diaz / Diaz: Don’t Clean Up This Blood (Tal. / Rum. / Fran., 2012, 127 min.)
r. Daniele Vicari
Summit G8 (ôsmych najvyspelejších štátov sveta) v talianskom Janove v roku 2001 sa do histórie zapísal ako jeden z najkrvavejších a to kvôli dramatickým stretom protestujúcich s miestnou políciou. Ani smrť jedného demonštranta a stovky zranených nepriniesli do mesta pokoj. Naopak. Polícia deň pred koncom stretnutia najmocnejších politikov sveta brutálne zasiahla v škole Diaz Pascoli, ktorú demonštranti používali ako ubytovňu. Režisér Deniele Vicari bo svojej rekonštrukcii krvavých udalostí júlových protestov v Janove, ktoré následne upadli do zabudnutia kvôli teroristickým útokom z 11. septembra v USA, proti sebe stavia mladých sympatických demonštrantov a hordu brutalitou posadnutých policajtov. Snímka nanajvýš otvorene vykresľuje bezprávnosť onej noci. Film uvádzame v exkluzívnej slovenskej premiére!

August a september v letnom kine August a september v letnom kine

18.8. Tanec medzi črepinami (Slovensko, 2012, 79 min.)
r. Marek Ťapák
„Dramatický príbeh o ľudskom bytí, láske, vzletoch a pádoch v strhujúcom a fascinujúcom tanci života medzi črepinami” Režisér Marek Ťapák svojim filmom voľne nadväzuje na silné tradície hudobno-tanečných filmov, ktoré v minulosti vytvárali legendárni slovenskí filmári a premieta ich do novospracovanej súčasnej podoby. Príbeh je postavený na predstavách hlavného hrdinu, vynárajúcich sa z hĺbky jeho pamäte, ktorý prežíva svoje silné životné situácie a zážitky prostredníctvom tanca, podmanivej hudby, nehy a sily básnického slova. Jeho putovanie je poskladané z jednotlivých črepín života, ktoré spolu vytvárajú úchvatnú mozaiku obrazov, pohybujúcich sa v čase a v priestore.

 

21.8. Prekvapenie Letného kina – 12 opíc / Twelve Monkeys (USA, 1995, 129 min.)

August a september v letnom kine August a september v letnom kine

25.8. Easy Money / Easy Money (Švédsko, 2010, 124 min.)
r. Daniel Espinosa
„Jediným pravidlom je život bez pravidiel” Zažili ste už pocit, že keby ste teraz mali prachy, všetko je úplne inak? Jednoduchšie, lepšie, krajšie? Náš príbeh začína práve tu. Mladý chalan sa zblázni do nádhernej baby, a ešte k tomu z veľmi dobrej rodiny. Super. Ale on je z „obyčajnej“ rodiny. A už zasa nemá cash. Ale ona fakt stojí za to. Čo teraz? Z milióna možností ako zarobiť rýchlo a efektívne kopec prachov si vyberie „istý“ kšeft. Ak to vyjde, bude to tutovka...! Ak nie... dostane sa do rúk balkánskej mafie...


28.8. 2001: Vesmírna Odysea / 2001: A Space Odyssey (USA/UK. 1968, 141 min.)
r. Stanley Kubrick
Sci-fi Stanleyho Kubricka (adaptácia novely Hliadka Arthura C. Clarka) sa nepodobá žiadnemu vedecko fantastickému filmu nakrútenému do tých čias. Vizuálne ide o úžasné dielo, podmanivú drámu boja človeka a stroja. Strhujúce zvláštne efekty ocenené Oscarom (navrhol ich sám Kubrick pod dohľadom priekopníckeho trikára Douglasa Trumbulla). Najmodernejšie maskérske prostriedky šesťdesiatych rokov vytvárajú v prvej zo 4 pozoruhodných scén filmu najlepšie ľudské stelesnenie opice tej doby. Od svojho uvedenia sa Vesmírna Odysea stala fascinujúcim filmovým zážitkom, ktorý dodnes nestratil nič na svojej jedinečnosti. Rok 1968 priniesol kinematografii hneď niekoľko mimoriadnych filmových diel – Planétu opíc, Vtedy na západe, Rosemaryno dieťa, Hodinu vlkov, Noc oživnutých mŕtvol...

Septembrový program nájdete TU


autor Peter Konečný 3.8.2012
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.