NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY ROKA 2012

NAJČÍTANEJŠIE ČLÁNKY ROKA 2012

článok



Po pripomenutí najsledovanejšieho Screenera a najpočúvanejšieho podcastu, predstavujeme desiatku najčítanejších článkov roka 2012, alebo aj – ako sa google kamaráti s kinemou. Aktívne vyhľadávanie informácii o Hrách o život, prinieslo kineme nárast návštevnosti a zároveň aj najčítanejší článok roka. Na treťom mieste sa umiestnila kontroverzná recenzia slovenského filmu, čo odráža vlnu záujmu o domácu kinematografiu. Z desiatky najklikanejších článkov roka je deväť filmových recenzii. 

Najčítanejšie články roka 2012 Najčítanejšie články roka 2012 Najčítanejšie články roka 2012


Hry o život (27 313 zobrazení)
„Bola som posadnutá tou knihou, Hry o život sú úžasné," vyjadrila sa Stephenie Meyerová na adresu konkurenčnej série Suzanne Collinsovej. Twilight bude na popkultúru vrhať tieň nepochybne ešte najbližšie desaťročie. Ako inak vysvetliť, že si knižná hrdinka Katniss Everdeen stíha počas gladiátorských súbojov vyberať medzi dvoma nápadníkmi, na jednej strane je nebojácna a drsná, na strane druhej citlivá a krehká? Nielenže očarila miliónové zástupy mladých čitateliek, ale zdá sa, že vo filmovej adaptácii roztopila srdcia aj americkej kritike... (čítajte viac)


Filmové očakávania roka 2012 (25 830 zobrazení)
„Oscarovky“ (Hugo, Moneyball, Farba citov či Vojnový kôň), biografie (Železná lady, J. Edgar, Lincoln), Titanic 3D, komiksové adaptácie (Avengers, Amazing Spider-Man, Dark Knight Rises), Scottov Prometheus, 8.spoločný projekt dvojice Burton & Depp, herecky „vylepšení“ Expendables 2, návrat Bonda i Bournea a najmä prvý Hobit či nový Tarantino! Nejako takto vyzerá kino výhľad na nesmierne sľubný filmový mega rok 2012! (čítajte viac)


eŠtéBák (23 532 zobrazení)
Film Juraja Nvotu Eštebák – odohrávajúci sa v období normalizácie, ako hlásia PR články – je inzerovaný ako trpká komédia. Ku komédii však má veľmi ďaleko. Pôdorys scenára o mladom mužovi, ktorý je okolnosťami prinútený stať sa členom ŠtB, má najbližšie asi k dráme, ale aj to len s privretím oboch očí. Je pochopiteľné, že film distribútor inzeruje ako komédiu, lepšie sa to predáva. (čítajte viac)


Muži, ktorí nenávidia ženy (22 548 zobrazení)
Ťažko povedať, čo viedlo Davida Finchera k takému skorému remaku solídne spracovaného thrilleru spred dvoch rokov. Azda to bola jeho vlastná posadnutosť dielom, možno snaha točiť ďalšiu poriadnu kriminálku (pri Benjaminovi i Sociálnej sieti nám trošku vymäkol). Alebo podľa výsledného diela ho opantala primárne postava nespútanej a ťažko uchopiteľnej dievčiny menom Lisbeth Salander, okolo ktorej sa vrtí celý film. (čítajte viac)

Najčítanejšie články roka 2012 Najčítanejšie články roka 2012 Najčítanejšie články roka 2012


Prometheus (22 498 zobrazení)
Prometheus – grécke božstvo, ktoré chcelo povýšiť ľudstvo na jeho stvoriteľov. Za svoju ctižiadosť bolo odsúdené. Najenigmatickejší film roku 2012 odhaľuje pôvod názvu aj v kontexte. Potrestané v Prometheovi budú hlavne ambície postáv a možno aj samotného tvorcu tohto sci-fi hororu, Ridleyho Scotta. Oplatí sa dráždiť legendu a zároveň sa tváriť, že je to originálne? A je vlastne Prometheus prequel Votrelca, alebo žánrový bratanec? Scott v prvom rade nakrútil poctu vlastnému dielu a bohužiaľ (napriek snahe) sám dobre vedel, že ho netromfne. (čítajte viac)


Návrat temného rytiera (21 309 zobrazení)
Haló? Komisár Gordon? Tu znepokojený obyvateľ Gothamu! Chcel by som oficiálne podať sťažnosť na vaše vyšetrovacie zložky. Odkedy vyšiel Dentov zákon, neustále sa chválite jeho účinnosťou a nízkou kriminalitou. Kedy ale plánujete polapiť Mačacieho lupiča? Krádež diamantového náhrdelníku mojej manželky vyšetrujete už niekoľko týždňov. Váš mladý detektív Blake ma síce neustále navštevuje s novými otázkami, ale nezdá sa, že by bol skúsený. Verím, že sa vám aspoň podarí udržať bezpečnosť na zápase Gothamských Tulákov. Teraz, keď Batman po ôsmich rokoch opäť terorizuje ulice tohto pokojného veľkomesta. Kedy navyše vyvrátite tie príšerné dohady o krokodíloch v kanalizácii? (čítajte viac)


Nedotknuteľní (20 773 zobrazení)
Francúzsku komediálnu drámu Nedotknuteľní očakávalo množstvo divákov. A do bodky sa dočkali sľubovaného vtipného, nápaditého a hlavne masovo zrozumiteľného príbehu priateľstva dvoch odlišných indivíduí. Dvojica režisérov Olivier Nakache a Eric Toledano napísala scenár založený na reálnom vzťahu aristokrata ochrnutého od krku nadol a jeho ošetrovateľa - živelného chlapíka z predmestia. (čítajte viac)

Najčítanejšie články roka 2012 Najčítanejšie články roka 2012 Najčítanejšie články roka 2012


Snehulienka a lovec (19 683 zobrazení)
Kde bolo, tam bolo, bratia Grimmovci v roku 1812 predstavili najznámejšiu verziu európskej rozprávky o Snehulienke. Tu sa prvý raz objavili prvky príbehu ako tajomné zrkadlo, či otrávené jablko. Dej bol, tak ako vo väčšine grimmovských príbehov zahalený temnotou a smrťou. Zlá náhradná matka Ravenna, ktorá je mimochodom mocná čarodejnica (dementorím spôsobom požiera srdcia mladých žien) uväznila úbohú princeznú v najvyššej veži. Krásna Snehulienka utečie do strašidelného lesa, kde je zachránená mocným lovcom. (čítajte viac)


Atlas mrakov (17 733 zobrazení)
V Atlase mrakov je prítomná matrixovská osudovosť, ktorá spája nielen vzťahy medzi postavami, ale aj príbehy do fascinujúcej mozaiky. Jeho najväčším pozitívom je žánrová rozmanitosť jednotlivých kúskov puzzle, každý si v nich nájde svoje: novinársku detektívku, futuristickú romancu, historickú drámu o priateľstve, alebo komédiu zo súčasnosti. Pripomína Aronofského Fontánu, akurát Atlas mrakov je menej prehľadný, zložitejší a výpravnejší. Trojica režisérov sa však vzácne zhodla na atmosfére filmu. (čítajte viac)


Svätá štvorka (17 468 zobrazení)
Michal Viewegh začal písať bakalárske príbehy! Nové dielo podľa jeho scenára má jednoduchý dej, letmo načrtnuté postavy a optimistický koniec. Problémom je, že bakalárom stačilo 20 minút a tento film je niekoľkonásobne dlhší. Boj spisovateľa s kritikmi a bulvárom je dojemný. Pravda je jednoduchá - píše čoraz horšie. (čítajte viac)


autor Peter Konečný 6.1.2013
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.