AKO STE HLASOVALI O FILM ROKA 2012

AKO STE HLASOVALI O FILM ROKA 2012

článok



Hlasovanie o najlepší divácky film roka 2012 trvalo od 10. do 31. januára 2013. Každý z registrovaných čitateľov si mohol vybrať z ponuky všetkých filmov uvedených do distribúcie na Slovensku za celý rok a rozdeliť svoje hlasy až desiatke best of. Neregistrovaní užívatelia mohli zahlasovať za maximálne 5 titulov. Do redakcie nám prišli tisícky hlasov a tu sú výsledky najväčšej filmovej ankety na Slovensku:

TOP 10

Ako ste hlasovali o film roka 2012 Ako ste hlasovali o film roka 2012 Ako ste hlasovali o film roka 2012


10. miesto – Prometheus
Preslávený filmár legendárneho Votrelca Ridley Scott sa vo svojom novom filme Prometheus vracia k žánru, ktorému pomáhal písať pravidlá. Prometheus dáva divákom rozlúštiť rad otázok týkajúcich sa pôvodu Votrelca. Kto to bol? Odkaľ sa zobral? Aké bolo jeho poslanie? Aké technológie jeho druh vlastní? Prvotný nápad nakrútiť film Prometheus dostal Ridley Scott pri náhodnom opätovnom pozeraní scény z Votrelca. Tajomná bytosť, obrí tvor s roztrhnutou hruďou, ktorý pripomína človeka, ho naďalej znepokojovala a nedala mu spať, kým nevznikol scénar k Prometheovi. 

9. miesto – Expendables 2
Partia borcov okolo Stalloneho (65) v Expendables 2 sa blíži a ukazujú sa v najnovšom traileri. Akcia zo starej školy, štipka humoru a megalomanské výbuchy nás čakajú v kinách už 6. septembra. Zatiaľ však vidíme, že všetci herci sú vo forme a so známou hláškou je späť aj Arnold (64). Samozrejme nechýba ani najstarší do partie Chuck Norris (72). Režisérskeho kormidla sa ujal Simon West (The Mechanic, Purple Mountain).

8. miesto – Diktátor
Volá sa Aladdin a od smrti Kim Čong Ila sa považuje za posledného mohykána medzi diktárormi. Komik a mystifikátor Sacha Baron Cohen si po kazašskom Boratovi a rakúskom Brunovi nasadil mužnú bradu a spolu s ňou masku neobmedzeného vládcu malej krajinky menom Wadiya, ktorú chce zo všetkých síl zachrániť pred demokraciou. Takéhoto borca by chcel mať za svojho prezidenta každý. Dominuje vo všetkých oblastiach ľudskej činnosti, a napriek tomu je schopný večer po panovaní nájsť si čas a energiu na porciu kvalitného sexu s hociktorou hollywoodskou herečkou, ktorá je ochotná do jeho subsaharského raja prísť. Hviezda Trasforrmers Megan Fox by mohla rozprávať. K svojmu ľudu sa správa ako milujúci otec, ktorý vie, že je škoda každej rany, ktorá padne vedľa. Aj preto tak rád vydáva rozsudky smrti, väščinou vo forme sťatia mečom.

Ako ste hlasovali o film roka 2012 Ako ste hlasovali o film roka 2012 Ako ste hlasovali o film roka 2012


7. miestoMacík
Uletená „R“-ková komédia tvorcu Setha MacFarlaneho (Family Guy) o istom Johnovi (Mark Wahlberg) a jeho oživenom sne. Túžil po tom, aby sa jeho malý plyšový medvedík zmenil na živého. A to sa mu splnilo, až na fakt, že aj medvedík sa môže dostať do puberty.

6. miesto – Atlas mrakov
Filmová adaptácia svetového bestselleru Davida Mitchella rozpráva šesť žánrovo odlišných príbehov, ktoré sa odohrávajú v rôznych obdobiach a na rôznych miestach od začiatku 19. storočia až po postapokalyptickú budúcnosť. Tento film zmení doterajšie filmové vnímanie každého z nás, bude jedinečný svojou formou, tak, ako jeho literárna predloha so šiestimi navzájom prepojenými príbehmi, postavami a témou.

5. miesto – Nedotknuteľní
Film Nedotknuteľní videlo vo Francúzsku takmer dvadsať miliónov divákov! V Nemecku sa film držal na prvej priečke celých osem týždňov a videlo ho cez osem miliónov divákov! Celosvetovo zarobil 328,5 miliónov dolárov a stal sa najúspešnejším európskym filmom tohto roku. Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svojho opatrovníka vyberie Drissa, živelného mladíka z predmestia, ktorého práve prepustili z väzenia. Inými slovami – nájde si na túto prácu tu najmenej vhodnú osobu. Podarí sa im však prepojiť nemožné: Vivaldiho a populárnu hudbu, serióznosť a žoviálne vtipy, luxusné obleky a tepláky. Bláznivým, zábavným, silným, neočakávaným a hlavne „nedotknuteľným“, presne takým sa stane ich priateľstvo...

Ako ste hlasovali o film roka 2012 Ako ste hlasovali o film roka 2012 Ako ste hlasovali o film roka 2012


4. miesto – Skyfall
Daniel Craig sa opäť predstaví v úlohe Jamesa Bonda, agenta 007, ktorého stvoril Ian Fleming. Tentokrát má jeho akcia názov Skyfall a je to v poradí už 23-tí film najdlhšie trvajúcej série na strieborných plátnach. V najnovšom príbehu prejde ťažkou skúškou jeho lojalita voči M, ktorú doháňa jej vlastná minulosť. Keď MI6 napadne neznámy útočník, Bond musí vypátrať a zneškodniť zdroj ohrozenia – bez ohľadu na to, koľko bude musieť obetovať on sám. 

3. miesto – Avengers: Pomstitelia 3D
Štúdio Marvel uvádza "The Avengers" - tím legendárnych superhrdinov. Pripravte sa na akčné dobrodružstvo nabité špeciálnymi efektmi. Keď neúprosný zločinec ohrozuje celú planétu, šéf supertajnej organizácie S.H.I.E.L.D., Nick Fury (Samuel L. Jackson) zostaví tím výnimočných postáv, aby odvrátili katastrofu, ktorá by mohla vyvrcholiť zničením Zeme. Najskôr sa však skupina silných osobností musí zohrať a pri spojení toľkých eg budú určite lietať iskry. 

2. miesto – Hobit: Neočakávaná cesta
Od držiteľa Academy Award Petra Jacksona prichádza film "Hobit: Neočakávaná cesta". Bude prvou časťou adaptujúcou nadčasové majstrovské dielo Hobbit J.R.R. Tolkiena. Jeho pokračovanie vkročí do našich kín s názvom "Hobbit: Cesta tam a späť". Oba filmy sa odohrávajú v Stredozemí, 60 rokov pred "Pánom prsteňov," ktorého Jackson so svojim tímom priniesli na plátna kín v megaúspešnej trilógii. Jej úspech dovŕšila posledná časť ocenená Oscarom "Pán Prsteňov: Návrat kráľa." Príbeh ´Hobita´ sleduje cestu hlavnej postavy Bilba Lazníka, ktorého poslaním je znovu získať stratené trpasličie kráľovstvo v Osamotenej hore na východe a zbaviť ho strašidelného Smauga.

Ako ste hlasovali o film roka 2012


1. miesto a Divácky film roka 2012 – Návrat temného rytiera
Gotham sa zmieta v temnotách neistoty potom, čo bol jeho maskovaný ochranca uznaný za vinného zo zločinu, ktorý bol pre dobro ľudu uložený na jeho bedrá. Nedôveru v Batmana a to čo predstavuje nahradila u väčšiny nenávisť a pohŕdanie. Joker možno hnije v v kobke v Arkhamu, ale s úsmevom na tvári. Lov na netopierieho muža je totiž v plnom prúde a gothamské policajné zložky pod vedením komisára Jima Gordona (Gary Oldman) nie sú to jediné čo ide alteregu miliardára Bruce Wayna (Christian Bale) po krku. Zdanlivo odnikadiaľ sa vynára akýsi Bane (Tom Hardy) a nocou sa plíži tajomná mačacia žena Selina Kyle (Anne Hathaway) Návrat temného rytiera je epické vyvrcholenie batmanovskej trilógie režiséra Christophera Nolana.


autor redakcia 15.2.2013
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.