TV TIPY 6.6. - 11.6. 2017

TV TIPY 6.6. - 11.6. 2017

článok



Utorok

10:05 Limonádový Joe aneb Koňská opera, Československo, 1964, Paródia/Muzikál/Western/Dobrodružný (ČT1)
V Trigger Whisky Saloone uprostred Stetson City sa strhne bitka a majiteľ podniku Doug Badman musí upokojovať pištoľníkov vystúpením krásnej Tornado Lou. V tom okamihu sa v saloone objaví pán Goodman so svojou dcérou Winnifred, ktorí sa neúspešne snažia odvrátiť miestnu osádku od pitia alkoholických nápojov. Práve vtedy však do miestnosti vstúpi kovboj v bielom odeve a objedná si pohár kolalokovej limonády. Bez problémov prinúti miestneho pijana a bitkára Grimpa, aby sa za svoje posmešky panenskej Winifred ospravedlnil a hneď na to spacifikuje bandu bankových lupičov, vďaka čomu sa doňho Winnifred i Tornado Lou zamilujú. Trigger Whisky Saloon sa už o chvíľu ocitne na pokraji bankrotu, pretože pištoľníci popíjajú kolalokovú limonádu v blízkom nealkoholickom bare, ktorý vlastní pán Goodman. Badman sa spolu so svojim bratom Hogofogom zmocnia Winnifred a pritiahnu kumpánov naspäť. Limonádový Joe to však vďaka zrkadleniu vzduchu všetko vidí a prichádza na pomoc.

21:05 Tančiareň (Ballando ballando) Taliansko/Francúzsko/Alžírsko, 1983, Historický/Muzikál (ČT art)
Snímka Tančiareň rozpráva príbeh o živote pravidelných návštevníkov typickej parížskej, predmestskej tančiarne, pričom na pozadí prebiehajú veľké dejiny. V niekoľkých epizódach tak vidíme 50 prelomových rokov z dejín Francúzska (1936 – 1983) a spolu s tým aj významné momenty celej Európy i života postáv. Film nakrútený bez slov tak len za pomoci syntézy hudby, tanca, pantomímy, masiek a kostýmov vytvára súdržný, originálny a zároveň podmanivý celok.

22:15 Predestination (Predestination) Austrália, 2014, Sci-fi/Thriller/Mysteriózny (Prima MAX)
Film Predestination vznikol na motívy poviedky Všetky tvoje tiene od Roberta A. Heinleina a rozpráva príbeh tajného agenta, ktorého čaká zložitá séria ciest naprieč časom s cieľom zabezpečiť pokračovanie svojej kariéry vymáhača práva. Pri plnení poslednej úlohy bude musieť využiť aj svoje mladšie ja, aby dokázal dostihnúť zločinca, ktorý mu uniká v čase.

TV tipy 6.6. - 11.6. 2017 TV tipy 6.6. - 11.6. 2017 TV tipy 6.6. - 11.6. 2017


Streda

10:20 Rozpuštěný a vypuštěný, Československo, 1984, Komédia/Kriminálny (ČT1)
Pražský policajný inšpektor Trachta a jeho neskúsený praktikant Hlaváček pátrajú po nezvestnom továrnikovi Bierhanzlovi. Jeho továreň sa zaoberala výrobou vyhlásenej masti pre rast vlasov. Pri pátraní však narážajú na veľa paradoxov. Podarí sa im zistiť, že väčšina mužov, ktorí si svoju plešatosť vyliečili, takisto zmizli a vždy len poslali pohľadnicu, že s novými vlasmi začínajú nový život niekde inde. Pátranie vrcholí v tajuplnom sanatóriu…

20:25 Chyť ma, ak to dokážeš (Catch Me If You Can) USA/Kanada, 2002, Kriminálny/Životopisný (Jednotka)
Frank W. Abagnale je dnes špičkovým odborníkom. Počas svojej mladosti však po ňom pátrala polícia mnohých štátov a pre agenta FBI Carla Hanrattyho bol nočnou morou. Vo svojich šestnástich rokoch zostal Frank po rozchode rodičov sám a opustený a tak sa rozhodol, že sa postaví na vlastné nohy, pri čom mu pomáhala aj jeho výnimočná inteligencia. Prenikol medzi pilotov jednej z najväčších leteckých spoločností bez toho, aby zložil akékoľvek skúšky. Sfalšovaný právnický diplom mu otvoril cestu ku kariére advokáta a nejaký čas pôsobil aj ako detský lekár. Keďže bol aj veľmi šikovným falšovateľom šekov, žil v luxusných hoteloch a precestoval veľký kus sveta. Príjemná kriminálna, skoro až komédia z dielne Stevena Spielberga patrí medzi malé klenoty.


Štvrtok

20:15 Vrah skrývá tvář, Československo, 1966, Kriminálny/Dráma (Prima MAX)
V lese neďaleko Drahovic je objavená mŕtvola mladej ženy. Na miesto prichádzajú kriminalisti a rozbieha sa typický kolotoč vyšetrovaní. Podozrivých je veľa a pátranie viazne na mŕtvom bode. Napokon sa detektívovia odhodlajú na riskantný krok, ktorý je poslednou šancou na dolapenie zločinca… Typovo presní herci, čiernobiela kontrastná kamera, permanentné napätie, depresívna hudba a všadeprítomná špina, blato a primitivizmus vytvárajú z diela žiarivý klenot a výnimku medzi socialistickými detektívkami.

21:50 Kamenný most, Česko, 1996, Dráma (ČT2)
Trpká komédia režiséra Tomáša Vorela sleduje absolventa FAMU a kedysi nádejného mladého režiséra Tomáša, ktorý trpí tridsiatnickou krízou. Potĺka sa bez cieľa po Malej Strane a prepadá sa do čím ďalej tým väčšej beznádeje, pretože všade vôkol neho kraľuje prvoplánová komercia. Okrem tvorivej prázdnoty má problémy aj s osobnými vzťahmi, keďže pre jeho manželku Martinu začína byť Tomášov spôsob života neúnosný. Pre Martinu navyše svitne nádej v osobe bohatého a úspešného producenta Roberta, ktorý sa pohybuje vo svete reklamy. Tomáš sa zrazu ocitne v podivnom manželskom trojuholníku, keďže Robert mu prisľúbi, že bude financovať jeho film. Robert na oplátku očakáva, že sa mu Tomáš nebude pliesť do jeho sľubne sa rozvíjajúceho vzťahu s Martinou.

TV tipy 6.6. - 11.6. 2017 TV tipy 6.6. - 11.6. 2017 TV tipy 6.6. - 11.6. 2017


Piatok

20:15 Honba na ponorku (The Hunt for Red October) USA, 1990, Akčný/Dobrodružný/Thriller (Dajto)
Film režiséra Johna McTiernana, natočený podľa bestselleru Toma Clancyho, je príbehom mužov, v ktorých rukách leží zodpovednosť za jadrovú vojnu. Úplne nová, supermoderná sovietska jadrová ponorka mieri k pobrežiu USA. Jej veliteľom je kapitán Marko Ramius. Americká vláda sa obáva, že ponorka s názvom Červený október zaútočí na USA, avšak analytik CIA je iného názoru. Domnieva sa, že kapitán Ramius chce emigrovať do USA. Má však len niekoľko hodín na to, aby ho našiel a svoj názor aj dokázal. Sovietske námorné a vzdušné sily po ponorke totiž pátrajú a tak sa začína Hon na ponorku. Dnes už klasický akčný thriller patrí medzi najvydarenejšie filmy tohto žánru a tvorí akúsi bodku za McTiernanovým vrcholným obdobím.

21:45 Hon (Jagten) Dánsko/Švédsko, 2012, Dráma/Psychologický (Dvojka)
Štyridsaťročný Lucas sa nedávno rozviedol a začína žiť nový život. Má priateľov, novú prácu, priateľku a nekonfliktný vzťah so svojim dospievajúcim synom. Túto idylu vzápätí naruší jedna náhodná lož, ktorá sa rýchlo začína šíriť v komunite jeho priateľov. Obavy a nedôvera sa vymknú kontrole a dedina prepadne podivnej hystérii. Lucas musí uhájiť svoju česť v kolektívnej štvanici na domnelú a nepotvrdenú pedofíliu.

21:50 Občan Kane (Citizen Kane) USA, 1941, Dráma (ČT2)
Legendárna dráma, ktorá sa stala míľnikom vo vývoji filmovej reči je majstrovským debutom Orsona Wellesa. Občan Kane je nechronologickou rekonštrukciou osudov fiktívneho magnáta Kanea, ktorú zostavujú novinári. Využívajú na to filmové týždenníky a rozhovory s pamätníkmi a postupne tak upresňujú a dotvárajú obraz titulného hrdinu, ktorý postupne stráca svoju pôvodnú gloriolu. Ukazuje sa, že peniaze a moc ešte nezaručujú šťastie a tiež to, že verná rekonštrukcia osudov človeka skrátka nie je možná. Snímka je okrem už zmienenej nechronologickosti zaujímavá aj inovačnou prácou s hĺbkou ostrosti, uhlami a pohybmi kamery atď. Z deviatich nominácií na Oscara v roku 1941 premenil film síce len jednu, ale od tej doby víťazí v rebríčkoch najväčších filmov všetkých čias.

21:50 Pět z milionu, Československo, 1959, Poviedkový (ČT art)
Film Zbyňka Brynycha obsahuje päť poviedok. V prvej sledujeme učeníka Vaška, pracujúceho s majstrom Karpíškom na veži chrámu. Karpíšek je zo starej školy a jeho výchovné metódy sa Vaškovi nepáčia. Preto sa rozhodne odísť, tak ako pred ním devätnásť iných učeníkov. V ďalšej poviedke vidíme dôchodcu Hanouska, ktorý nestále niečo podniká. Jedného dňa požičia synovi peniaze na nové auto a syn ho pozve na nedeľný výlet. Hanousek sa teší a odriekne ťažko získané zamestnanie sprievodca Prahou. Mladí manželia Jirouškovci oslavujú v tretej poviedke svoje zoznámenie. V ten deň si vždy zopakujú všetko, čo pred rokmi prežili. Muzikanti Vilda a Martin každý týždeň hrajú na svadbách. Jedného dňa im namiesto výslužky zahrá mladý novomanžel klavírnu skladbu. Posledné dni pred nástupom do prvého zamestnania trávi mladučká Kateřina v rekreačnej osade. Túla sa po okolí a stretne staršieho kamaráta Karla. Poviedky za sebou postupne nasledujú - od pondelňajšieho rána do nedeľného večera.

TV tipy 6.6. - 11.6. 2017 TV tipy 6.6. - 11.6. 2017 TV tipy 6.6. - 11.6. 2017


Sobota

13:05 Asterix a Kleopatra (Astérix et Cléopâtre) Francúzsko/Belgicko, 1968, Animovaný/Dobrodružný/Komédia (ČT :D)
Edifis, Kleopatrin roztržitý architekt, dostane od svojej kráľovnej za úlohu postaviť do troch mesiacov v Egypte Cézarovi palác. Keďže ide o stávku medzi Kleopatrou a Cézarom, musí túto úlohu za každú cenu splniť inak bude o hlavu kratší. Aby túto zdanlivo nesplniteľnú úlohu stihol, odchádza hľadať pomoc do Galie ku svojmu priateľovi, miestnemu druidovi, Panoramixovi. Ten sa vydá do Egypta spolu s Asterixom, Obelixom a jeho psíkom Idefixom, aby pomohli Edifovi úlohu splniť. Cézarovi ľudia sa však galských dobrodruhov snažia zastaviť za každú cenu…

14:30 Love Story (Love Story) USA, 1970, Romantický/Dráma (ČT2)
Oliver študuje, rovnako ako jeho predkovia, právo na Harvarde a Jenny zasa hudbu na susednej Radcliffe College. Milenci prechádzajú ťažkým obdobím, pretože vzťah mladíka z prestížnej rodiny a prostej taliansko-americkej dievčiny sa nestretáva s pochopením Oliverovho prísneho otca. Obaja si radšej zvolia život bez peňazí, ale ešte netušia, že príde ďalšia skúška v podobe choroby. Na začiatku 70. rokov prejavili diváci o túto konzervatívnu melodrámu veľký záujem, čo môžeme chápať ako istú protiváhu k ideálom detí kvetov. Love Story predstavuje archaický, ale silný príbeh o prekonávaní triednych rozdielov.

15:15 V žiari noci (In the Heat of the Night) USA, 1967, Kriminálny (Prima MAX)
V mestečku Sparta v štáte Mississippi sa chystal bohatý podnikateľ Colbert postaviť továreň, ale jedného dňa ho nájdu zavraždeného. Šerifovi Billovi Gillespiemu a jeho zástupcovi Samovi Woodovi prichádza na pomoc jeden z najväčších expertov na vraždy Virgil Tibbs, avšak šerif ho kvôli čiernej pleti odmieta. Pretože však nemá s podobnými prípadmi žiadne skúsenosti, nakoniec je predsa len nútený jeho pomoc prijať. Tibbsove schopnosti sa preukážu veľmi skoro, ale aj napriek tomu prichádza neustále do konfliktu s južanským rasizmom. Detektívna línia v týchto prípadoch ustupuje a prim tu hrajú scény, v ktorých sa rasová neznášanlivosť skrýva pod povrchom slov. Samotný film však rozhodne nemôžeme nazvať čiernobielym a politicky korektným, keďže neraz usvedčí černošskú postavu z rovnako zanietenej nenávisti.

TV tipy 6.6. - 11.6. 2017 TV tipy 6.6. - 11.6. 2017 TV tipy 6.6. - 11.6. 2017


Nedeľa

14:35 Prázdniny v Ríme (Roman Holiday) USA/Taliansko, 1953, Romantický/Komédia (Jednotka)
Mladá princezná Anna, následníčka trónu nemenovanej krajiny, cestuje po Európe. Štátnické povinnosti ju však prestávajú baviť. Pri návšteve Ríma sa preto rozhodne aspoň na chvíľku utiecť od náročného života kráľovskej dcéry. Na svojej dobrodružnej ceste spoznáva veľa ľudí, vrátane amerického novinára Joea Bradleyho. Ten sa spočiatku ženie len za senzáciou v podobe princeznej na úteku. Postupne sa však do mladučkej princeznej zamiluje. Jeden z najslávnejších hollywoodskych romantických filmov dodnes nezostarol a predstavuje šarmantné, inteligentné a horko-sladké dobrodružstvo.

17:00 Ecce homo Homolka, Československo, 1969, Komédia (ČT1)
Manželia Ludva a Heduš Homolkovci žijú so svojimi dvojčatami-chlapcami a Ludvovými rodičmi v pražskom byte. V nedeľu všetci spoločne vyrazia na výlet do prírody, aby si užili trocha zdravého vzduchu. Suverénny dedo, starostlivá, ale nekompromisná babička, ukríknutý Ludva a nespokojná Heduša si to však príliš užiť nedokážu. Celý deň je plný malicherných hádok, ktoré akoby k ich životu neodmysliteľne patrili. Ironická komédia má silný satiricko-kritický podtext. Novátorský film je zaujímavý svojou žánrovou priestupnosťou, provokatívnosťou a premyslenou aluzívnosťou.

17:25 Butch Cassidy a Sundance Kid (Butch Cassidy and the Sundance Kid) USA, 1969, Western/Dobrodružný/Kriminálny (Plus)
Banditi Butch a Sundance sa rozhodnú prepadnúť slávny Union Pacific Express a to hneď dvakrát za sebou. Prvýkrát ide všetko perfektne, ale pri druhom pokuse ich prekvapí nebývalé množstvo strážcov zákona. Od tej doby sú na úteku a snažia sa zahladiť stopy. Snímka o dvoch sympatických banditoch bolo ocenená niekoľkými Oscarmi a dodnes je považovaná za jeden z najlepších westernov všetkých čias.

22:15 Taxikár (Taxi Driver) USA, 1976, Thriller/Kriminálny (ČT2)
Travis Bickle je vojnou traumatizovaný muž, ktorý po návrate z Vietnamu trpí nespavosťou a tak si nájde prácu ako taxikár. Násilie, drogy a prostitúcia, s ktorými sa pri svojej práci stretáva každý deň ho ešte utvrdzujú v presvedčení, že prebieha všeobecný úpadok ľudstva. Jediný svetlý bod mesta New York preňho predstavuje Betsy, pracovníčka v kampani na senátora, do ktorej sa až obsesívne zamiluje. Po neúspechu však už nepociťuje žiadne zábrany a rozhodne sa očistiť New York od špiny. Jeden z najlepších filmov Martina Scorseseho je vynikajúcou štúdiou New Yorku, ktoré je v 70. rokoch mestom plným kriminality, prostitúcie a lacnej zábavy.


autor Marcel Šedo 6.6.2017
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 50476
02 |
návšt. 11232
03 |
návšt. 6387
04 |
návšt. 5029
05 |
návšt. 4829
06 |
návšt. 3812
07 |
návšt. 4039
08 |
návšt. 2951
09 |
návšt. 1913
10 |
návšt. 1868
REBRÍČEK US
01 |
$82,0 mil.
02 |
$7,4 mil.
03 |
$3,9 mil.
04 |
$3,2 mil.
05 |
$3,2 mil.
06 |
$2,5 mil.
07 |
$2,1 mil.
08 |
$1,7 mil.
09 |
$1,4 mil.
10 |
$1,1 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.