NAJOČAKÁVANEJŠIE KOMERČNÉ A KLUBOVÉ FILMY LETA

NAJOČAKÁVANEJŠIE KOMERČNÉ A KLUBOVÉ FILMY LETA

článok



Poďme sa pozrieť, čo nás čaká najbližšie dva mesiace v slovenských kinách. Prvý júlový týždeň máme za sebou, a tak aj premiéru druhého Spider-Mana z MCU v podaní Toma Hollanda alebo hororovej komédie Mŕtvi neumierajú od legendy amerického nezávislého filmu Jima Jarmuscha. Náš výber trinástich najzaujímavejších titulov číta premiéry medzi dátumami 11.7. až 12.9. 2019. Leto je síce obdobím, kedy človek v kine, ale aj pred televíznou obrazovkou, rád vypne po horúcom dni mozog, napriek tomu sa posnažíme upozorniť aj na menšie a náročnejšie diela.

11.7. Stará láska nehrdzavie (Long Shot, USA, Jonathan Levine)
Vymyslieť inovatívnu zápletku v rámci romantickej komédie nie je vôbec jednoduché, zdanlivo sme videli na plátne už všetky možné peripetie lásky. Stará láska nehrdzavie prináša hneď dva netradičné prvky, a to rozvíjanie vzťahu na pozadí politickej zápletky a dve osoby, aké by na seba v reálnom živote sotva narazili. Lenže, „stará láska nehrdzavie“ a čo na tom, že „ona“ vyzerá ako Charlize Theron a „on“ ako Seth Rogen.

18.7. Leví kráľ (Lion King, USA, John Favreau)
John Favreau nakrútil v roku 2016 hranú verziu disneyovskej klasiky Kniha džunglí a uspel ako u divákov, tak u publika. Preto niet divu, že mu bola zverená aj réžia „live action“ remaku klasiky všetkých disneyovských aj animovaných klasík, Levieho kráľa. Očakávajú sa obrovské zisky a rovnako aj nadšený ohlas od každého, kto film uvidí. Trailery berú svojou realistickosťou dych a ten by nám mal zobrať aj konečný výsledok.

25.7. Free Solo (USA, Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi)
Free Solo je príbehom muža, ktorý sa chystá na náročný výstup na horu bez istenia podpornými lanami. Ide o dokumentárnu snímku ocenenú Oscarom za najlepší dokument roku. Dvojica režisérov prináša na plátno úchvatné zábery prírody, zároveň ale aj psychologickú štúdiu muža riskujúceho vlastný život kvôli prekonaniu ďalšieho zdanlivo neprekonateľného limitu ľudských možností.

1.8. Rýchlo a zbesilo: Hobbs & Shaw (Hobbs & Shaw, USA, David Leitch)
Film, ktorý snáď najlepšie vystihuje pejoratívny pojem „letný výplach“. My však veríme, že nadhľad tvorcov a hercov a zároveň veľkých sympaťákov Dwaynea Johnsona a Jasona Stathama nám prinesie začiatkom augusta skvelú adrenalínovú jazdu plnú sebareflexívneho humoru. Spinoff dnes už nekonečnej série Rýchlo a zbesilo by mohol do tematiky priniesť závan čerstvosti.

1.8. Slnovrat (Midsommar, USA, Ari Aster)
Horor Desivé dedičstvo, respektíve Hereditary, patrí medzi najinteligentnejšie a zároveň najstrašidelnejšie horory uplynulých rokov a jeho autor Ari Aster prichádza zhruba po roku s novým dielom s názvom Slnovrat. Ide rovnako o horor a príbeh nás zavedie do dediny vo Švédsku medzi tajomnú komunitu, kde sa vyberie skupinka mladých Američanov. Tu ich čaká všetko možné, len nie vysnený oddych.

8.8. Toy Story 4: Príbeh hračiek (Toy Story 4, USA, Josh Cooley)
Vyzerá to tak, že jediné štúdio na svete, ktoré nestráca pri nakrúcaní pokračovaní pôvodných vlastných hitov dych, je Pixar. Ohlasy na štvrtý diel Príbehu hračiek sú opäť nadšené a fanúšikovia predchádzajúcich troch dielov sa tak majú na čo tešiť. Hlavným hrdinom je zase kovboj Woody s hlasom Toma Hanksa, čakajú nás ale okrem ďalších starých známych aj celkom nové hračky.

15.8. Vtedy v Hollywoode (Once Upon a Time in Hollywood, USA, Quentin Tarantino)
Dlho očakávaná novinka Quentina Tarantina nás zavedie do obdobia konca šesťdesiatych rokov v Los Angeles a do prostredia filmového priemyslu. Tarantino dostal pred plátno tú najlahodnejšiu hereckú smotánku súčasnosti, ale opäť aj nejaké tie zabudnuté tváre, aj svojich osobných favoritov. Leonardo Di Caprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Kurt Russell, Tim Roth, Michael Madsen, Timothy Olyphant, Emile Hirsch, Dakota Fanning, James Marsden, Luke Perry in memoriam...

15.8. Diego Maradona (UK, Asif Kapadia)
Diego je usmievavý chlapec z predmestia, ktorý miluje futbal a svoju veľkú rodinu. Vďaka obrovskému talentu plní sny sebe, svojim blízkym i stovkám miliónom fanúšikom po celom svete. V Neapoli, kde aj diabli potrebujú svojich bodyguardov, sa Diego stáva Bohom. Fanatický obdiv a slávu je ťažké ustáť a Diego skrýva svoju ľudskú tvár čím ďalej viac pod maskou Maradonu. Tomu nie sú cudzie divoké večierky, nevery, podvody, kokain ani pletky s mafiou. A zničujúca špirála sa roztáča... Strhujúci portrét jednej z najslávnejších kontroverzných osobností vôbec, poskladal držiteľ Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z viac než 500 záberov v Maradonovho súkromného archívu.

29.8. Anna (Francúzsko, Luc Besson)
Lucovi Bessonovi to pred pár rokmi vyšlo s titulom Lucy, akčnou jazdou so skvelou hlavnou hrdinkou v podaní Scarlett Johansson a šialeným scenárom. Možno aj preto nesie jeho novinka názov Anna, čiže iba krstné meno hrdinky. Opäť pôjde o napínavý akčný thriller, tentokrát z prostredia agentov tajných služieb. Anna možno urobí hereckú superhviezdu z ruskej moelky Sashy Luss, nechajme sa prekvapiť.

29.8. Fabrika (Zavod, Rusko, Jurij Bykov)
Jurij Bykov nie je nášmu divákovi neznámy, na tunajších filmových festivaloch sme totiž mali možnosť v minulosti vidieť jeho nervy - drásajúce drámy krížené s akčnými thrillermi kritizujúce stav súčasnej ruskej spoločnosti, ako Major a Hlupák. V podobnom duchu sa nesie aj jeho novinka Fabrika, kde bude v centre pozornosti únos miestneho oligarchu mierne povedané nahnevanými pracovníkmi bankrotujúceho podniku.

29.8. Deväťdesiate (Mid90s, USA, Jonah Hill)
Los Angeles, polovica 90. rokov. Do komunity skejtbordistov pomaly preniká aj 13-ročný Stevie, ktorý žije so starším a agresívnejším bratom a matkou, ktorá nemá na nich čas. Zoznamuje sa s hlavnými protagonistami svojskej partie, ktorých skryto obdivuje, a snaží sa napodobniť ich odviazané správanie a protispoločenské reakcie. Každý zo skupiny Sunburn má svoje sny a skryté túžby, ktoré však v realite ich každodenného života a na prahu dospelosti dostávajú trpké a bolestné trhliny. Ambiciózna režijná prvotina známeho herca, ktorú americká kritika po svetovej premiére v Toronte vyhlásila za jeden z najosobitejších amerických debutov roka.

5.9. To Kapitola 2 (It: Chapter Two, USA, Andy Muschietti)
Prvá kapitola filmovej adaptácie rozsiahleho románu Stephena Kinga zaznamenala veľký finančný úspech, pričom sme už vopred vedeli, že nás o dva roky čaká druhý diel a dopovedanie príbehu teenagerov a teraz už dospelých ľudí, ktorí prišli v americkom malomeste do styku s tajomnou nadprirodzenou silou. Dospelé verzie postáv známych z prvého dielu stvárnia napríklad Jessica Chastain alebo James McAvoy.

12.9. Beats (UK, Brian Welsh)
Najlepších kamarátov Johnna a Spannera spája od detstva pevné puto. Keď sa ocitnú na prahu dospelosti, ich životné cesty sa rozdelia: Johnno sa aj s rodinou sťahuje do peknej štvrte iného mesta a Spanner musí čeliť neistej budúcnosti v zapadákove. Ale blížiace sa leto bude iné – ako pre nich, tak pre celú krajinu – Británia zažíva explóziu freeparty scény a zrod  najväčšieho kontrakultúrneho hnutia mládeže v tej dobe. Obidvaja túžia po dobrodružstve a úniku a rozhodnú sa pre poslednú spoločnú akciu a vyrazia na nelegálnu rave party. Ukradnú peniaze Spannerovmu staršiemu bratovi a pod vedením D-Manna, DJ -a z pirátskej rozhlasovej stanice, vstúpia do podsvetia charakterizovaného anarchiou, slobodou a priamym stretom s poriadkovou službou.


autor Erik Binder 11.7.2019
Meno:
ODOSLAŤ
:)
REBRÍČEK SK
01 |
návšt. 6379
02 |
návšt. 3868
03 |
návšt. 3865
04 |
návšt. 3518
05 |
návšt. 2098
06 |
návšt. 1798
07 |
návšt. 2057
08 |
návšt. 1557
09 |
návšt. 764
10 |
návšt. 551
REBRÍČEK US
01 |
$80,0 mil.
02 |
$16,0 mil.
03 |
$11,0 mil.
04 |
$10,0 mil.
05 |
$3,3 mil.
06 |
$2,4 mil.
07 |
$2,2 mil.
08 |
$1,9 mil.
09 |
$1,5 mil.
10 |
$1,4 mil.
SOCIÁLNE SIETE
KOMENTÁRE
Kinema.sk - filmy, seriály

sector logo
network
ISSN 1336-4197. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / Kinema s.r.o.